У Львові відкрився музей Квітки Цісик. Відкриття музею відбулося у рамках першого Міжнародного фестивалю українського романсу імені Цісик, американської співачки українського походження.
«Цього року міською радою було надано проектування та дозвіл на відкриття музею Квітки Цісик. Дуже важко було знайти вулицю, яку можна було б назвати її іменем. Нам дуже пощастило, що на цій вулиці є школа, яка погодилася допомогти нам створити цей музей», — розповіла начальник відділу культури і мистецтв Оксана Челепіс.
Відтак, музей знаходиться у приміщенні школи №54 на вулиці Квітки Цісик. У кімнаті знаходяться диски, чобітки, рукавички, ноти Квітки та інші персональні речі. Музей уже включено у список туристичних місць Львова.
«Це дуже важливо, що у Львові з’явився такий музей. Тут зберігаються безцінні експонати, які нам надала родина співачки. Сподіваюся, це місце буде таким же популярним, як і інші туристичні центри міста», — розповідає засновник громадської організації «Незабутня Квітка», співорганізатор міжнародного конкурсу Роман Грицевич.
Нагадаємо, ідея започаткування першого українсько-американського проекту «Незабутня Квітка» належить продюсеру українського походження Алексу Гутмахеру. Проект присвяченій видатній співачці Квітці Цісик – одній з найвідоміших виконавиць українських пісень, яка завдяки неперевершеній манері співу та унікальному тембру голосу стала символом української пісні у світі.
Іменем Квітки Цісик названо вулицю у Львові, а також встановлено меморіальну дошку.

Довiдка

Квітка Цісик — американська співачка українського походження (сопрано), виконавиця українських народних і популярних пісень.

Відома двома українськими альбомами: «Kvitka — Songs of Ukraine» та «Kvitka — Two Colors». Обидва альбоми були родинними проектами: її чоловік та інженер звукозапису, Ед Ракович (англ. Ed Rakowicz), спродюсував їх; сестра Марія Цісик грала на піаніно, а мати Іванна — стежила за чистотою вимови доньки. У записі брали участь близько 20 музикантів, які грали на понад десяти різних інструментах.
У 1983 році разом з матір'ю відвідала Україну. Після проголошення незалежності України мріяла дати серію концертів на батьківщині. Проте, її мрії не здійснилися — 29 березня 1998, не доживши 5 днів до свого 45-річчя, померла від раку молочної залози.
4 квітня 2011 року відзначали 58 років з дня її народження.
«Рідна країна»
"