Кращі курорти для романтичної подорожі

Більшість дівчат мріють про принца на білому коні, про мільйон яскраво-червоних троянд і, звичайно ж, про романтичну подорож.

Місць на світі багато, але як вибрати саме те, де серце коханої розтане, і він нарешті ощасливить вас довгоочікуваною пропозицією руки і серця? Yoki представляють вам рейтинг самих незабутніх місць, де можна провести відпустку вдвох.

Почнемо, мабуть, з пляжних курортів, які приваблюють туристів вже не перший рік. Перше місце в лав-тріп параді дістається островам, адже яскраве сонце, білосніжний пісок і блакитний океан як не можна краще розташовують до романтики.

Прекрасне місце для усамітнення - Мальдіви. Там ви зможете сховатися від сторонніх очей, серед пальм і білих піщаних дюн, а також прогулятися навколо острова на борту традиційного мальдівського човна (dhoni) зі скляним дном, яке дозволить розглянути красу підводного світу в деталях і зробити фантастичні фотографії.

Ще один спокійний куточок, знаходиться в Cabo de Gata (Іспанія). Тут, на схід від Альмерії, знаходяться одні з найкрасивіших, і в той же час найбільш спокійних, пляжів Іспанії, де сірі вулканічні піски гармоніюють з бірюзовим небом, а по берегах замість сотень готелів стоять лише тихі рибальські села.

Ну а насолодитися дикою природою ви зможете в Хорватії на кам'янистому півострові Каменяк, розташованому на південь від Пули, який вже став культовим місцем для любителів усамітненого відпочинку. Він визнаний національним парком, тому в'їзд на територію з недавнього часу став платним. Там вас чекають чудові пейзажі: луки, вкриті дикими герберами і галькові пляжі, які пестить бірюзове море.

Якщо спокійний відпочинок вам не до душі, то рекомендуємо відвідати таїландські острови-близнюки Пі-Пі-Дон і Пі-Пі-Лей (на якому знімалася картина "Пляж" з Леонардо Ді Капріо). Пі-Пі Дон, густо заселений, там є готелі, бунгало і розвинена індустрія, а Пі-Пі Лей, навпаки, безлюдний і являє собою збіговисько прямовисних скель, природних лагун і невеликих заток.

Уваги любителів пляжної романтики також заслуговують курорти Сент-Вінсент (Кариби), Муреа і Бора-Бора (Французька Полінезія), Нассау (Багами), Капрі (Італія), Байрон Бей (Австралія), Андалузія (Іспанія), Майамі і Санта-Барбара (США).

До речі для всіх бажаючих, багато пляжних курортів, можуть організувати весілля і вінчання прямо на білосніжному березі, правда, документи, як і в звичайний РАГС доведеться подавати за місяць до церемонії.

Любителям екскурсій і незвичайних місць, неодмінно варто вирушити до Індії, що б відвідати імператорський палац Тадж Махал, з фасадом з білого мармуру, який на заході забарвлюється чарівними відтінками рожевого кольору. Або підкорити серце Мароко - Маракеш або як називає його місцеве населення - "червоне місто", де можна буде побачити акробатів, казкарів, танцюристів і музикантів, чиї виступи, оповиті променями сонця, змішані з тропічними ароматами квітів і прянощами неодмінно додадуть відтінки містики вашій романтичній подорожі.

Також варто згадати про Великий каньйон річки Колорадо в штаті Арізона, США, який є одним з найглибших каньйонів у світі. Його обривисті стіни, пофарбовані у жовто-помаранчеві смуги, складаються з морських відкладень, які через тисячоліття перетворилися на тверді незламні масиви. Романтичний ореол цього місця зраджують індіанські легенди, образи з фільмів і культурні скарби заповідника.

Якщо вас тягне до спільного вивчення світу, то можете також призначити побачення коханій в одному з найзнаменитіших парків світу - Центральному парку Нью-Йорка (США), зустрітися з склепіннями Стоунхенджа (Англія), будівництво якого приписують великому магу Мерліну і жителям Атлантиди, а також можна відправитися на романтичну прогулянку по пісочним дюнах навколо Єгипетських пірамід, чия антична міць здатна змусити людину повірити в чудо. Побожним людям варто вирушити в паломництво до статуї Христа-Спасителя, який чекає всіх з розпростертими руками на вершині гори Корковаду в Ріо-де-Жанейро. А любителям приколів в унікальне "місто в небесах" Мачу-Пікчу, яке знаходиться на території сучасного Перу на вершині гірського хребта на висоті 2450 метрів над рівнем моря.

Ну і нарешті, хотілося б поговорити про класику: Париж, Італія, Англія і Прага так і манять до себе всіх закоханих, давайте спробуємо з'ясувати чому.

Париж не даремно називають "Небесами романтики", оскільки в ресторанчику Ейфелевої вежі, будь-яка дівчина здатна відчути, що вся Франція буквально лежить біля її ніг. Саме в цій романтичній атмосфері свої бесіди про любов вели бельгійська принцеса Клер і її чоловік принц Лоран, Том Круз і Кейті Холмс, Джоні Деп і Ванеса Параді.

Ну а якщо ви боїтеся висоти, то можете прокататися на невеликому кораблику по Сені і оглянути чудові будівлі і мости Парижа. Прогулятися по Новому мосту (Pont Neuf), який насправді є найстарішою переправою в Парижі і одою з найкрасивіших. Також усім закоханим рекомендується побувати в соборі Нотр-Дам де Парі - в "духовному" серці міста, який ось уже кілька століть охороняють міфічні химери і горгульї. А вечір можна провести в одному з численних вар'єте Парижа (наприклад, у знаменитому Мулен Руж).

Італія знайома всім по легендарному твору Шекспіра, шалено закохані герої якого, проживали в Вероні. На півночі Італії можна навіть побачити балкон Джульєтти, під яким стояв Ромео.

Рим підійде енергійним парам, яким буде цікаво поглянути на старовинні пам'ятки, такі як Колізей та Собор Святого Петра і приголомшливі фонтани, які прекрасні як вдень, так і вночі.

Флоренція більше благоволить художнім натурам, там можна буде помилуватися роботами Мікеланджело та Ботічелі і захопитися куполом Кафедрального Собору і побувати в палаці Піті (найбільшому палаці міста). Всім закоханим обов'язково варто відправитися до мосту Векьо (Ponte Vecchio) на якому потрібно повісити замок, а ключ викинути в річку Арно. Згідно з легендою, це продовжить вашу любов назавжди.

Усамітнитися в Італії можна на Тіренському березі, який розташувався між Калабрією і півостровом Сіленто. Прибережні скелі цього затишного містечка приховують невеликі бухти з крихітними піщаними пляжами, на яких ніколи не буває багато людей.

Ну і, звичайно ж, опинившись в Італії, як не відвідати Венецію, не покататися на гондолі по Великому Каналу, не поглянути на одну з найбільших площ в світі San Marco, не пройтися по романтичному мосту Венеції Rialto і не випити знаменитий коктейль Bellini, приготований з ігристого вина і персикового пюре, в популярному на весь світ кафе Harry.

Місце, оповите таємницею Шерлока Холмса і зберігає у своїх туманах Королівські секрети - Англія. Північна перлина Європи - Лондон, незважаючи на строгий зовнішній вигляд, таїть у своїй атмосфері неабияку частку романтизму. Святий Валентин - покровитель всіх закоханих, Фортеця Тауер, яка так і пашить спогадами про лицарів і дам в корсетах, шекспірівський театр Глобус під відкритим небом, зі сцени якого світу було розказано стільки прекрасних і трагічних любовних історій і статуя Ероса - бога любові, невідлучного супутника та помічника Афродіти, яка встановлена ​​на відомій площі Пікаділі ... Хіба може все це залишити байдужим люблячі серця?

А Прага? Ви хочете потрапити в казку - значить вам туди. Чари Празького Замку, розташованого на скелі, площа міста на якій чути передзвін баштового годинника, вузькі лабіринти районів з яскравими будинками і Злата вуличка, на якій добували золото алхіміки, неодмінно вразить навіть найзавзятіших скептиків.

Всі невірні дружини і чоловіки, що знайшли своє щастя з іншою людиною, приїжджають до Праги, щоб потрапити на Карлів міст, де знаходиться статуя Яна Непомуцького - покровителя таємних коханців. Тому будьте на чеку, якщо ваш коханий раптом збереться до Чехії без вас.

Ну а якщо ви все-таки разом потрапите в цей світ, де збуваються навіть нездійсненні бажання - неодмінно пообідайте на березі річки в парку Кампа, потім пройдіться по мосту Чарльза щоб перенестися на 200 років назад в епоху замків і принцес. Можливо, саме в цей момент ви зрозумієте що, нарешті зустріли свого принца, невеликий букет пролісків вам замінить мільйон яскраво-червоних троянд, і це виявиться саме ваша ідеальна романтична подорож ...