Вже традиційно у березні Львівська міська рада представлятиме туристичний потенціал Львова на Всесвітній туристичнійбіржі «ITB» у м. Берлін (Німеччина). Цьогоріч виставка триватиме з 7 до 11 березня. Дні з 7 до 9 березня - призначені лише для фахових відвідувачів, проте, 10-го та 11-го березня двері виставки будуть відчиненими для приватних відвідувачів.

Львів буде представлено на загальноукраїнському стенді, де себе презентуватимуть всі приймаючі міста «ЄВРО-2012» (Харків, Донецьк та Київ), а також Одеса і два регіони – Крим та Буковина. Родзинкою представлення на львівському стенді буде гастрономічна частина, а саме: «Вечір Галицької кухні», який відбудеться 7 березня та «Вечір галицьких солодощів» - 8 березня. Галицьку кухню презентуватиме ресторан «Кумпель» спільно з готелем «Леополіс», галицькими солодощами відвідувачів частуватиме ресторан-кондитерська «Вероніка».

Окрім цього, на виставці презентуватимуть каталог восьми туристичних продуктів Львова, який включає такі розділи, як: «Історія та архітектура», «Кава та солодощі», «Пиво та смаколики», «Духовність та віра», «Фестивалі та традиції», «Спорт та відпочинок», «Зустрічі та конференції», «Мистецтво та творчість».

На виставці розповсюджуватиметься інформаційний довідник для вболівальників, які приїдуть до Львова.

Також для залучення більшої кількості відвідувачів на стенд Львівська міська рада організовуватиме інтерактивно-розважальні заходи. До прикладу, кожен охочий зможе сфотографуватись на фоні спеціальної конструкції, на якій зображений львівський стадіон «Арена Львів», де відбуватимуться матчі «ЄВРО 2012» та самостійно спрогнозувати результати гри між країнами, виставивши відповідні рахунки на спеціальних табло.

Також на стенді функціонуватиме міні-арена для пальчикового футболу (finger football), де кожен зможе попрактикуватися, взявши участь в імпровізованих турнірах.

Довідка

ITB Berlin є міжнародним медіа-заходом. У 2011 році найбільшу в світі виставку туристичної індустрії відвідали понад 7200 журналістів, 1800 з яких прибули з закордону. 180000 відвідувачів, у тому числі 111000 фахових відвідувачів, 11000 експонентів з більш ніж 180 країн, а також найбільший у світі конгрес для туристичної індустрії перетворюють ITB Berlin на провідну платформу B2B для світової індустрії туризму. Тут присутні всі етапи створення вартості туристичного продукту: туроператори, представники систем бронювання, цільові напрями, авіакомпанії, готелі, а також компанії з оренди автомобілів і безліч цікавих, які готуються до своєї наступної відпустки. Для експонентів, ITB Berlin є першокласною платформою продажів, але це і прекрасна можливість для формування іміджу. Грошовий оборот ITB становить близько 5 млрд. євро із ступенем задоволення експонента 92%.