Заповзяті пенсіонери

Туристам в Австралії іноді доводиться обходити закон – для того, щоб повноцінно відпочити. Так, біля багатьох пляжів дозволено паркувати машину тільки на кілька годин. Це влаштовує туристів, які приїхали прийняти сонячну ванну і викупатися, але не задовольняє тих, хто подорожує в "будинках на колесах" і хоче кілька днів спокійно пожити біля моря.

Одного разу якийсь підприємливий турист знайшов вихід з положення: він просто зрубав і сховав знак, що забороняє тривале паркування. Як виявилося, в даному випадку незнання закону звільняє від відповідальності. Поки влада відновлює знак (зазвичай на це йде кілька тижнів), турист спокійно насолоджується курортним відпочинком. Тепер справа набула широкого розмаху – цей спосіб взяли на замітку багато туристів, які подорожують в "будинках на колесах". Як пише Max Smolev з посиланням на Independent, в основному це – пенсіонери, які мають вільний час і нікуди не поспішають. Вони об'єднуються в групи і шлють один одному sms-повідомлення про те, на якому пляжі вчинено акт диверсії і де можна відпочити пару тижнів в обхід закону.

Особливо часто це відбувається біля пляжів на курорті Bondi Beach. Очевидно, місцева влада не в змозі організувати охорону знаків, і тепер там постійно розбиті незаконні табори.