Саранча атакує

Чималим терпінням доведеться запастися іноземним туристам, який прилетів відпочити на півострів Юкатан, що на південному сході Мексики. Справа в тому, що практично на всьому Карибському узбережжі штату Кінтана-Роо, де розташований всесвітньо відомий курорт Канкун, гостей зустрічають величезні полчища сарани.

Місцева влада повідомила в четвер, що в деяких готелях, де зазвичай зупиняються, як іноземні так і місцеві туристи, сьогодні повно комах, розміри яких нерідко досягають чотирьох сантиметрів. "Нічого подібного мені ніколи не доводилося бачити, нагадуючі коників створіння не дають проходу, а варто відкрити двері кімнати, вони вже тут як тут, і безсонна ніч забезпечена", - розповідає журналістам канадська туристка Сюзан Хік. Вона взяла напрокат автомобіль, але практично не сідає за кермо, тому що "комахи потрапляють в салон і не дають спокійно вести машину".

Місцева влада повідомила також про присутність трьох "хмар саранчі" на автотрасі, що веде в місто Четумаль, що на кордоні з Белізом. Щоб заспокоїти найбільш гидливих і вразливих відпочиваючих, влада нагадали, що сарана не здатна завдати шкоди здоров'ю людини. Крім того, вже ведеться активна боротьба з комахами, проти яких використовується 20 т порошкоподібних хімічних речовин.