Готель в каналізаційній трубі

Готелі бувають різні. Деякі з них нагадують клієнтам стічні канави. В Австрії ж відкрився готель, зроблений в прямому сенсі слова в каналізаційній трубі. Даспаркготель (Dasparkhotel) розташований у парку на березі Дунаю неподалік від Лінца (Linz).

Придумав і побудував незвичайний готель австрієць Андреас Штраус (Andreas Strauss) – випускник коледжу мистецтв, який хотів створити економічний, але стильний готель. За задумом автора подібні міні-готелі легко розташувати на території міських парків або в місцях проведення рок-фестивалів під відкритим небом. А поки один з них вже приймає перших постояльців.

Труба діаметром 2 метри, важить 9 тонн і має крихітні віконця в стелі для циркуляції повітря, а також саме ліжко з ковдрами, подушками та електричну розетку. Стінка біля ліжка декорована яскраво і сучасно.

Гості можуть забронювати свою кімнату через Інтернет, при цьому вони отримують секретний код доступу в номер-трубу. При виписці клієнтам пропонується заплатити ту кількість грошей, що вони самі вважають адекватною за ніч, проведену в "трубі". У найближчому майбутньому очікується введення іншого способу оплати – кредитними картами за допомогою мобільних телефонів.

У "каналізаційному" готелі немає ванних кімнат. Перші три такі номери розташовані неподалік від громадських душових і в кроковій доступності від місцевих кафе і барів. Штраус вже отримав замовлення на 60-кімнатний Daspark-hotel з наближенням фестивалю мистецтв в Австрії. Винахідник вважає, що його "дрейн-румз" дозволяють людям відчувати себе в безпеці навіть у міському середовищі.

Один з перших десятків постояльців запропонував винахіднику використовувати рекламний слоган "храпите як дренажна труба – ось і спіть у ній!". Пропозиція поки не прийнята, оскільки господар міні-готелю відноситься до свого дітища по-справжньому серйозно.