Гірськолижний курорт Кіцб. Фото зі сайту tugraz.at

Гірськолижний курорт Кіцбюгель. Фото зі сайту tugraz.at

Фешенебельні австрійські гірськолижні курорти вводять квоту на туристів з Росії, повідомило у четвер британська газета Ґардіан (The Guardian).

Власники п'яти- та чотиризіркових готелів на одному з найпрестижніших курортів в австрійських Альпах - Кіцбюгелі (Kitzbühel) - підписали угоду, яка передбачає, що росіяни можуть резервувати не більше 10 відсотків номерів у будь-якому готелі.

Глава міністерства туризму Тіролії Ренате Даніер (Renate Danier) підтвердила в інтерв'ю Ґардіан, що обмеження на прийом російських туристів підписали 16 з 24 наявних на курорті п'яти- і чотиризіркових готелів Кіцбюгеля.

"Нам надходить дуже багато замовлень на номери в готелях від туристичних агентств зі всього світу, які ми не в змозі повністю задовольнити, - пояснила вона. - Ми міжнародний курорт, і не хочемо, щоб росіяни складали 50 відсотків відпочиваючих".

В австрійських Альпах раді туристам з Росії, підкреслила глава міністерства туризму землі Тіроль, але курорти не повинні перетворюватися на "заповідники тільки для росіян".

Відпочинок в австрійських Альпах, за даними Ґардіан, віддають перевагу Роман Абрамович з родиною і дружина мера Москви Олена Батуріна. Однак до останнього скандалу із затриманням поліцією російського бізнесмена Михайла Прохорова, більшість багатих росіян надавало перевагу французькому гірськолижному курорту Куршевель.

Рішення про введення квоти на російських туристів, прийняте в Кіцбюгелі, відзначає газета Ґардіан, викликало в Австрії суперечливу реакцію. Число туристів з Росії та інших країн колишнього СРСР, що приїжджають на австрійські гірськолижні курорти, останні декілька років постійно зростає. Заможні росіяни, вибирають відпочинок в австрійських Альпах, часто витрачають за час своєї відпустки більше, ніж туристи з інших країн світу.

Однак, як пише Ґардіан, показна розкіш і галасливі вечірки з великою кількістю алкоголю, якими славляться відпочиваючі в Альпах росіяни, відлякують від курортів інших туристів і приводять до невиправданого зростання цін на послуги і місцеву нерухомість.

В будь-якому випадку, кількість відпочиваючих з України, під вищеописані квоти не підпадають. Головне - це правильно себе поставити.

Посилання: